Chci spolupracovat na poslání farnosti

Chci spolupracovat na poslání farnosti

Jsme přesvědčeni, že křesťanství bez spolupráce mezi křesťany a všemi lidmi dobré vůle není plným křesťanstvím.

Možná právě proto láká i vás zapojit se do některých služeb či projektů naší farnosti a přinášet sem něco z vašeho jedinečného způsobu, jak být v tomto světe pro druhé. 

Pro zapojení se do některé ze služeb naší farnosti není třeba se zcela ztotožnit s jejím posláním, ale přeci jen je dobře vědět, že přibližně tímto směrem naše farnost touží růst.

Jakými způsoby se můžete na tomto poslání naší farnosti podílet?

  • OSOBNĚ: Nejjednodušší možnost jak se do některé ze služeb farnosti zapojit je skrze osobní vztah z někým, kdo s námi již spolupracuje. Ten či ta vám nejlépe poradí, jaké příležitosti ke spolupráci by pro vás byly nejvhodnější.
  • KONTAKTY: Samozřejmě se můžete také obrátit na někoho ze spolupracovníků farnosti (viz Kontakty), napsat jim e-mail či zatelefonovat a poradit si i takto.
  • SLUŽBY: Pokud byste si chtěli vybrat sami, zde na webu doporučujeme nahlédnout především pod menu Co nabízíme. Pokud hledáte nějaké služby pro lidi v nesnázích, jejich přehled najdete na odkaze Co nabízíme - Podpora v nesnázích - Přehledná nabídka. Možná vás láká spíše spolupráce farnosti s širší společností, pak se mrkněte na menu Co nabízíme - Občanská společnost. Zde kromě jiného najdete jak aktivity ohledně tzv. Společenstké diakonie (tj. angažovanosti křesťanů ve společenském a politickém životě), Životního prostředí (kde se seznámíte s aktivitami naší farnosti v této oblasti inspirovanými encyklikou Laudato si' papeže Františka a spoluprací se spolkem Chebsko za klima), nebo Česko-německé spolupráce (především s partnery z Waldsassenu, Marienweiher a Vogtlandu) a další. Láká-li vás oblast práce s rodinami a dětmi, mrkněte se na odkaz Rodiny a děti. Máte-li chuť spolupracovat v oblasti informovanosti a redakční práce papírové i webové, zkuste oslovit redakci farního Zpravodaje. Baví-li vás věci kolem on-line komunikace, podívejte se na odkaz On-line služby. Pokud byste chtěli spolupracovat na vytváření zázemí pro lidi procházející naší farností, mrkněte na Poutníci a turisté.
  • AKCE: Je také možné spolupracovat na organizaci některé z našich pravidelných či jednorázových akcí (viz menu Co se děje, konkrétně např. Kalendář, nebo další pozvánky na tomto webu v Aktualitách či ve Zpravodaji). V případě zájmu kontaktujte, prosím, někoho z farního týmu (viz Kontakty). 
  • PROJEKTY: Pokud byste se chtěli zapojit do spolupráce kolem některého z našich dlouhodobých pastoračních či rozvojových projektů, podívejte se na oddíl Dlouhodobé projekty
  • REGISTRACE: Pokud chcete, abychom na vás měli kontakt a mohli se vám případně ozvat, když bychom potřebovali nějakou pomoc či spolupráci, můžete se nechat zapsat do farní kartotéky a vyjádřit tam i odpovídající způsob, jakým k naší farnosti momentálně vztahujete (viz Chci se zaregistrovat).
  • SPOLEČENSTVÍ: Pokud ve farnosti hledáte spíše vztahové zázemí, mrkněte se na Chci někam patřit

Těšíme se na spolupráci s vámi!

farní tým chebské farnosti

parish_welcome