Turistické možnosti na území farnosti

Turistické možnosti na území farnosti


  • Přijíždíte k nám na Západ na dovolenou či víkend?
  • Máte chuť udělat si pouť na nějaké duchovně silné místo?
  • Nevíte kam vyrazit za kulturou či turistikou?
  • Nevíte, kde hlavu složit či kde se najíst?
  • Nebo zatím jen tak sbíráte inspiraci, kam na výlet či putování?

Pak vám možná bude k něčemu dobrých pár dalších odkazů níže.

Mapy okolí

Pro orientaci na území farnosti a v okolí vám může pomoci mapka chebského vikariátu a samozřejmě Mapy.cz.

Perly naší farnosti

V tomto minipředstavení turistických možností nemůžeme nezačít samotným Chebem. Nebudeme zde nahrazovat povolanější zdroje a odkážeme na podrobné informace z Turistického informačního centra Cheb, zahrnující historii města, seznam a mapu historických památek, doporučení míst k rekreaci, tipy kam za kulturou a mnoho dalšího. Mnoho dalších informací o současných i zaniklých kulturních památkách v Chebu a okolí najdete na interaktivní Encyklopedii města Chebu. K několika chebským památkám najdete informace také na stránkách chebského hradu. Informace některých turistických zajímavostech v dalších obcích ležících na území naší farnosti pak naleznete na stránkách obcí, na jejichž území se naše farnost rozkládá: Dolní ŽandovChebLipováMilíkovNebaniceOdravaOkrouhláPomezí n. OhříTuřany.

Přesto si zde dovolíme alespoň zmínit ty nejdůležitější kostely:

Místa zašlé slávy

Možná, že někoho lákají nejen turistické "perly", ale také místa, která mají dny své slávy již dávno za sebou. Ani těch na území naší farnosti není málo.

Uvedení do historie a poselství těchto dávno či nedávno zaniklých staveb je k dispozici ve dvou brožurách ke stažení:

Za kulturou v Chebu

V Chebu a okolí se naskýtá spoustu možností kulturního vyžití. Pro jejich přehled opět doporučujeme především stránky chebského Turistického infocentra nebo Města Cheb.

Tradiční nabídkou je Chebské varhanní léto, částečně realizované také v našem chrámu sv. Mikuláše a Alžběty.

Pohraniční turistika

Zajímavé tipy k toulání se po západní hranici Česka nejen na Chebsku najdete zde:

Další zajímavosti a širší okolí

Na území farnosti lze samozřejmě objevit i jiné "perly", nejen kostely. I v širším okolí pak naleznete spoustu zajímavých míst. ZDE či ZDE najdete tipy na některé z nich. 

Na některé další tipy se můžete mrknout do turistické části prezentace našeho farního penzionu ZDE.

Poutnické možnosti a tipy

Naše farnost sama organizuje několik poutnických akcí, se kterými se můžete seznámit zde:

Viz také ekumenická poutní cesta z Volkenroda přes Cheb do Waldsassenu Via porta

Ubytování

Že se chystáte k nám do kraje a nevíte, kam hlavu složit? Pak pro vás máme jedinečnou zprávu - čeká na vás volná postel, pokoj či dokonce malý dovolenkový byt v našem vlastním farním penzionu v Dolním Žandově. Tedy pokud si ji včas zarezervujete. Tak tedy neváhejte a mrkněte se na prezentaci možností a služeb této bývalé starobylé fary.

Že jsme vás nepřesvědčili? Nebo je plno? Pak vám třeba pomohou opět stránky chebského infocentra s příslušnými odkazy na ubytovací možnosti v Chebu. A pokud chcete za každou cenu zůstat v blízkosti našeho farního penzionu, zkuste štěstí třeba na Manském dvoře.

A ještě něco - pokud se chystáte účastnit nějakého farního programu nebo přímo navštívit naše pány faráře, zkuste pohostinnost našeho chebské fary. Třeba tam zrovna bude pro vás nějaká volná postel.

Těšíme se na viděnou!